Wie zijn wij?

 

Peggy Scaf-Kusters.

Praktijkhouder

 

Ik studeerde in 2001 af aan de Hogeschool Zuyd opleiding Logopedie. Na mijn afstuderen was ik een jaar werkzaam in een logopedische praktijk in Heinsberg, Duitsland. Al snel merkte ik dat mijn hart toch dichter bij huis lag en ik kwam terug naar Nederland waar ik een jaar in een praktijk in Sittard ging vervangen. Na dat jaar heb ik de kans gekregen om de praktijk over te nemen. Nog steeds ben ik erg blij dat ik die kans kreeg en ik doe dit werk met veel plezier. In 2004 startte ik een tweede vestiging in Spaubeek. Sinds 2014 beschikken we over een derde vestiging in Puth.

 

Ik werk met zowel kinderen als volwassenen in de praktijk.  Sinds een aantal jaar werk ik samen vanuit het CVA project met meerdere disciplines en het Zuyderland ziekenhuis. Tevens participeer ik in het Oncologienetwerk Zuyd (na mijn oncologie opleiding) en het Geriatrie Netwerk Zuyd. Ik vind het met name leuk om met meerdere disciplines samen te werken om zo meer van elkaar te kunnen leren en onze zorg rondom onze patiënten te kunnen optimaliseren.  Zo vindt er ook regelmatig een Multidisciplinair Overleg plaats waarin ik onze praktijk vertegenwoordig.

 

Verder volgde ik een opleiding tot Gezins- en kindercoach bij Sylvia Roosendaal. Mijn inziens is dit een geweldige aanvulling voor de praktijk. Zo kijken we niet alleen naar de stoornis of het probleem van de cliënt maar vooral ook naar de cliënt in zijn totaliteit.

 

Sinds 2019 ben ik gecertificeerd kinderslaapcoach 0-4 jaar. Wil je hier meer over lezen kijken dan op www.dedroomritmecoach.nl

 

In 2020 behaalde ik mijn specialisatie als pre-verbaal logopedist zodat ik ook gericht kan werken rondom eet- en drinkproblematiek.

 

Geen twee mensen zijn hetzelfde en daarom krijgt iedereen een persoonlijke benadering en aanpak.

Zoals je bovenstaand kunt lezen ben ik meer dan een doorsnee logopedist. Ik verdiep me steeds meer in de ontwikkeling van de mens en de bijkomende stoornissen. Breed kijken en logopedische therapie combineren met coaching is mijn specialiteit. In verbinding met cliënt en gezin vind ik enorm belangrijk. Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en sta ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.
Peggy Scaf-Kusters

Praktijkhouder/backoffice

Werkzaam op ma t/m vrij

06.48333192

info@logopedie-limburg.nl